Textele care apar pe acest blog aparțin autorului și nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Acestea sunt protejate potrivit Legii nr. 8/1966, privind drepturile de autor și drepturile conexe. Copierea, reproducerea sau modificarea sunt permise doar cu acordul scris al autorului. Autorul acestui blog își rezervă dreptul de a reclama și acționa în instanță orice abatere.



sâmbătă, 19 martie 2011

Moon kiss?

  Ziare, internet, tv....barfe si zvonuri "inflorite" de la om la om. Toti vorbesc si isi dau cu presupusul, dar nici unul dintre ei nu este sigur de spusele lui. Teoriile se bat cap in cap si se contrazic una pe alta. Azi, 19 martie 2011 bineinteles, s-a anuntat ca sa zic asa..."haosul apocaliptic". Ei na, nu zau? :)). Luna o sa declanseze schimbari climatice drastice, tsunami, cutremure, eruptii vulcanice si nu mai stiu eu ce. Hai... panicati-va! (pentru nimic).
  Tineti-va bine, ca vine sfarsitul lumii si fiti crispati pana muriti. Sa faceti tot ce puteti pana anul viitor in decembrie: sa va intemeiati o familie, sa faceti copii, sa terminati facultatea, sa va indepliniti visurile sau mai stiu eu ce. :)) [Va rog sa imi scuzati gradul de ironie avansata, dar nu ma pot abtine.]
  Chiar e amuzanta aceasta tema pentru mine, desi recunosc ca la un moment dat a existat si poate inca mai exista undeva o credibilitate pentru prevestirile astea. Dar avand in vedere ca specialistii sustin una si mass-media prelucreaza informatia asa cum doreste ea, ca sa panicheze populatia, nu mai stii ce sa crezi si ce nu. Nts, nts. Nu e frumos asa mai! partea nasoala este ca cititorii care nu sunt documentati in anumite domenii, chiar cred cu tarie ce se spune. Si prea mult se exagereaza. Mult prea mult chiar....
  In fine... nu e prima data cand Luna e mai aproape de Pamant, doar ca de data asta a macinat-o si pe ea curiozitatea sa ne priveasca mai de-aproape, luandu-si inima in dinti sa se apropie mai mult. A fost draguta ca ne-a anuntat si pe noi, ca sa o putem privi in splendoarea ei. Nu? :D.[Pe naiba.. am fost afara acum cateva minute si nu se vede.. ne amageste. E innorat.. foarte innorat. Si frig.]

 Navigand asa din pagina in pagina, cum fac de obicei cand ma plictisesc, am dat peste niste articole destul de interesante legate de SARUT. Informatiile sunt destul de utile pentru fiecare, afland probabil si lucruri noi pe langa cele care le stiai deja. Imi place ca trec de la o extrema la alta, mai sus spunandu-va de Luna, iar acum va bag in subiecte mai altfel. :)) Fara nici o legatura...poate doar in titlu.

Asadar.. sa intram in subiect.

Aparent, arta sarutului nu mai este de mult un secret pentru nimeni. Sărutul este unul dintre cele mai intime şi romantice gesturi care se pot întâmpla între două persoane. Sarutul este gestul simbolic prin care ne aratam dragostea, recunostinta, afectiunea.

Iata cateva lucruri interesante insirate mai jos. :D

1. Primul sarut pe ecran a fost inregistrat in 1896 in cadrul unei productii scurte numita "Sarutul dintre May Irwin si John C. Rice".

2. Studiile stiintifice arata ca cei mai multi dintre noi prefera sa indrepte capul spre dreapta in timp ce se saruta. Aceasta preferinta pare a-si avea originea in pantecele mamei, unde embrionii au tendinta de a se intoarce spre dreapta in ultimul trimestru inainte de nastere. Astfel s-ar putea explica si de ce majoritatea oamenilor sunt dreptaci.



3. Puterea mirosului si a sarutului este dezvaluita in Vechiul Testament (Geneza, 27:27), cand Iacob isi pacaleste tatal orb, pe Isaac, sa-i dea binecuvantarea divina printr-un sarut care era destinat fratelui sau, Esau. Iacob primeste sarutul pentru ca imbraca hainele lui Esau, iar Isaac "a simtit mirosul vesmintelor" acestora.

4. Traditia de a ridica un pahar de sampanie si a-l bea in cinstea unei persoane iubite este de obicei insotita de un sarut.

5. Credinta conform careia cei care-si pecetluiau juramintele conjugale cu un sarut in luna iunie erau binecuvantati cu sanatate si fericire - iunie fiind luna cea mai solicitata pentru casatorii - isi are originea in vremurile de inceput ale Romei, cand Iunona, sotia lui Jupiter si zeita casatoriei, era cu precadere venerata.

6. Saruturile profunde elimina stresul. Sarutul are ca efect eliberarea de endorfine, care-ti imbunatatesc starea de spirit si astfel te ajuta sa eviti acalmia in dormitor.

7. Sarutul te ajuta sa intaresti sistemul imunitar. Schimbul de germeni sporeste considerabil sistemul intern de aparare.


8. Sarutul ajuta la tonifierea muschilor fetei si gatului.

9. Sarutul cu genele poarta numele de sarutul-fluture.

10. Studiile arata ca atunci cand ne indragostim radem mult mai des decat inainte. Mai mult, vocea unei femei este deseori mai subtire la inceputul unei relatii. De multe ori chicotim intr-o incercare inconstienta de a starni dorinta celuilalt sa ne sarute.

11. Cheia seductiei este crearea anticipatiei. Daca-i soptesti iubitului la ureche cum ai de gand sa-l saruti mai tarziu, el va avea timpul necesar sa-si puna imaginatia la lucru.

12. Care este cel mai bun moment pentru a planifica un act de seductie? Oferiti-va saruturile intr-o noapte de sambata. Partenerii sunt in general mai odihniti la sfarsitul saptamanii si se vor detasa de problemele de la serviciu.

13. Pentru un sărut sunt puşi în mişcare nu mai puţin de 29 de muşchi faciali. Cu alte cuvinte, sărutul este un exerciţiu bun de prevenire a ridurilor.

14.  Partenerii fac un schimb de salivă, care conţine grăsimi, săruri minerale şi proteine. Potrivit ultimelor studii, schimbul de substanţe menţionate anterior sporeşte producţia de anticorpi.

15.  Ca o regulă, 66% dintre oameni ţin ochii închişi atunci când sărută. Restul, se delectează privind expresia feţei partenerului atunci când sărută.

16. Un sărut romantic şi scurt arde 2-3 calorii, pe când un sărut franţuzesc arde mai mult de 5 calorii.

17. Sensibilitatea buzelor este de 200 de ori mai accentuată decât cea a degetelor de la mână.

18. Se preconizează faptul că bărbaţii care îşi sărută nevasta de "la revedere" atunci când pleacă de acasă, trăiesc cu cinci ani mai mult decât cei care nu au acest obicei.

19.  Un sărut pasional de 90 de secunde va creşte considerabil tensiunea arterială şi pulsul. Mai mult decât atât, va creşte nivelul hormonilor din sânge, dar va scurta viaţa cu un minut.

20. Sărutul franţuzesc este numit "uniunea sufletelor" în Franţa. Nu doar buzele sunt angrenate în vârtejul pasiunii, ci şi limbile. Pasionalii francezi au inventat şi un alt tip de sărut în care sunt implicate numai limbile.

21. Contrar credinţei populare, eschimoşii nu îşi ating numai nasurile în semn de dragoste şi afecţiune. Şi buzele sunt deschise puţin în acest timp. Apoi, trag aer adânc în piept şi expiră pe nas, savurând "aroma" celuilalt partener. Sărutul se finalizează cu circa două minute de repaus cu nasul pe obrazul celuilalt..

22. Sărutul în public este o acţiune condamnabilă în Japonia, Taiwan, China şi Coreea.

23. Trupurile celor implicaţi în acţiunea sărutatului produc o substanţă care este de 200 de ori mai puternică decât morfina, din punct de vedere al efectului narcotic. Din acest motiv persoanele care se sărută experimentează anumite sentimente de euforie.

24. Diminueaza stresul. French kiss-ul are menirea de a elibera tensiunea negativa acumulata conferind o stare de bine. Asta deoarece organismele partenerilor elibereaza dopamina, serotonina, adrenalina, producand substante foarte puternice, responsabile pentru senzatiile de euforie si extaz. In acest mod efectele stresului sunt diminuate si se obtine o stare psihica mult mai buna.  Sărutul le relaxează pe femei şi atenuează efectele stresului.

25. În medie, o persoană petrece 20.160 de minute (două săptămâni) din viaţă sărutând.

26. Un sărut care durează un minut consumă 26 de calorii din corp.

27. Majoritatea persoanelor de pe planetă experimentează primul sărut înainte de a împlini vârsta de 14 ani.

28. Confera intimitate. Este cel mai placut si rapid mod de a crea intimitate in cuplu. Chiar si cele mai romantice saruturi, nu foarte lungi, creeaza o legatura speciala intre parteneri si cresc gradul de excitare.

29. Fii atentă la pupicurile de rămas bun. Dacă iubitul tău îţi dă zilnic un pupic grăbit pe obraz înainte să-şi ia la revedere, poate însemna că nu şi-a lăsat încă garda jos. Dacă acest obicei se întâmplă doar de la un timp, poţi să-l percepi ca pe un factor de risc - partenerul poate avea dubii în ceea ce priveşte relaţia.

30. 45% dintre femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, spun că au sărutat o altă fată. Numărul scade la 43% pentru cele cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani.

31. În timpul Evului Mediu, oamenii semnau contractele legale cu un "X", apoi îl sărutau pentru a-şi arăta onoarea. În timp, XX a devenit prescurtarea de la giugiuleală...şi XXX de la "o noapte fierbinte".

32. De cele mai multe ori avem asteptari atunci cand sarutam pe cineva pentru prima oara. Se pare ca barbatii sunt dispusi sa faca sex cu o femeie chiar daca nu le place neaparat cum saruta, spre deosebire de femei, care sunt mai pretentioase.

Surse: kudika.ro, click.ro, mayra.ro, sanatate.bzi.ro

[Practica depaseste teoria.] 
V-am pupat! :* 
Ne auzim curand, mult mai curand decat va asteptati. 

[Just promise me you'll think of me ...
                                                           Every time you look up in the sky and see a star.]

Eminem - Space bound

[You take my breath away, you're a supernova and I'm a...
                                                                I'm a space bound rocket ship and your heart's the moon.] 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu