Textele care apar pe acest blog aparțin autorului și nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Acestea sunt protejate potrivit Legii nr. 8/1966, privind drepturile de autor și drepturile conexe. Copierea, reproducerea sau modificarea sunt permise doar cu acordul scris al autorului. Autorul acestui blog își rezervă dreptul de a reclama și acționa în instanță orice abatere.



marți, 16 octombrie 2012

Diferiti de diferenta, dar aceiasi in esenta.



 Marlon Roudette - New Age



Intotdeauna a fost mai usor sa aruncam vina pe altcineva pentru greselile noastre.

Intotdeauna a fost mai usor sa ne victimizam decat sa avem curaj.

Intotdeauna a fost mai usor sa cunoasteam interiorul altei persoane, cand noi nu ne cunoasteam nici macar pe noi insine.

Intotdeauna a fost mai usor sa copiem decat sa cream ceva diferit.

Intotdeauna a fost mai usor sa trisam decat sa ne folosim propriile puteri sa obtinem ceva.
 
Intotdeauna a fost mai usor sa ranim decat sa tratam sau sa prevenim.

Intotdeauna a fost mai usor sa mintim decat sa spunem adevarul.

A fost mai usor sa inselam, sa regretam, sa plangem sau sa ne iesim din minti si sa vorbim vrute si nevrute.

A fost mai usor sa inchidem ochii si sa suportam decat sa vedem realitatea.




  Dar e greu. E greu sa iti ceri scuze pentru ca ai impresia ca iti calci pe orgoliu. E greu sa ierti pentru ca ai impresia ca daca ierti esti luat de prost. E greu sa ajuti pentru ca nu stii sa faci ceva din proprie initiativa pentru altcineva, insa pentru propria persoana esti in stare sa cazi uneori si in cele mai fierbinti cazane ale pacatului. Si uite asa egoismul isi iese din matca si rautatea incolteste putin cate putin.



 Indiferenta se intalneste acum la orice pas. Superioritatea si inferioritatea se bat cap in cap la orice ora din zi, iar constiinta te atentioneaza usor la inceput ca o sa te mustre din ce in ce mai tare.
 
  Pana si cei care se cred painea lui Dumnezeun au ganduri ascunse, usor rautacioase care, desi nu ranesc in aparenta, in esenta dor mai tare decat cele ale unui om cu arma data deja pe fata.

  Pana si inocentul la un moment dat isi va uita inocenta, imaturul se va maturiza, onestul va spune o minciuna, cinstitul va fura, fidelul va insela iar picatura de tradare va tinde sa se scurga de pe marginea paharului pana pe fundul acestuia. 


Complexitatea a ajuns sa lase in umbra personalitatea si sa creeze falsul. Traim dupa imitatie, originalul s-a pierdut de foarte mult timp. Gandirea a devenit limitata, iar vorbele nu mai au aceeasi valoare.
 
  Uitam de unde am plecat si trecem indiferenti peste ceea ce a fost. La urma urmei...esti ceea ce vrei si cum vrei. Nimeni nu iti impune nimic. Dar te-ai gandit vreodata ca ai nevoie de o schimbare? E mai usor sa inchizi ochii si treci mai departe fara sa schimbi ceva?



Pana data viitoare, toate cele bune!

6 comentarii:

  1. Foarte bine punctat! Asa ar trebui procedat,sa lasam deoparte indiferenta,rautatea,gandurile ascunse, sa construim totul pe sinceritate, sa nu mai uitam cine suntem si sa incercam ca in fiecare zi sa le aducem celor din jur macar un singur zambet.Imi place mult melodia,am dat replay de vreo 10 ori:).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc :D. Putini sunt cei care vor sa aduca zambete pe chipurile celorlalti. Ma bucur ca iti place si melodia. :)

      Ștergere
  2. oamenii in general pri constructie sunt rai sau de fapt nu neaparat rai ci pot sa spun neobisnuiti cu binele , nu stiu cum sa actioneze la ceea ce e frumos si atunci apare invidie , ura si ranchiuna care macine si distrug oameni cu miile . La ora actuala cred ca totul tine de alegeri, daca ai puterea de a alege in primul rand fie ca e rau sau bine tot e un pas iar daca poti ca om sa alegi binele infruntand atatea pericole ca sa ajungi la acest bine spune multe despre o persoana .

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bine ai ales muzica si textul. Merci de ceva frumos.

    RăspundețiȘtergere